Paši ierastākie produkti, ja tos apvieno, var radīt neticamu garšu buķeti. Šis smēriņš tam ir lielisks piemērs. Maigs sviesta pamats, pikanta siļķe un citrona skābums veido brīnišķīgu kombināciju.
Šāds smēriņš var pārveidot pat maizes gabaliņu par izsmalcinātu uzkodu.
Precīzas sastāvdaļas atradīsiet raksta beigās, bet tagad stāstu pagatavošanas gaitu.
Galvenā ideja slēpjas sviesta izmantošanā. Jums būs nepieciešami 200 grami sviesta, tam jābūt mīkstam un istabas temperatūrā. Šādi to būs vieglāk uzputot.
Ievietojiet sviestu bļodā. Pievienojiet ½ tējkarotes sinepju un 2 ēdamkarotes citrona sulas. Rūpīgi samaisiet līdz viendabīgai masai. Sinepes nebūs stipri jūtamas, bet piešķirs pikantu garšu un dziļumu.
Ņemiet 150 gramus sālītas siļķes filejas. Ja siļķe ir ļoti sāļa, varat to vispirms viegli iemērkt pienā vai tējā. Sasmalciniet fileju pēc iespējas smalkāk, lai tā vienmērīgi izdalītos masā.
Sasmalcināto siļķi lieciet bļodā ar sviesta maisījumu un labi samaisiet. Šajā gatavošanas posmā varat nogaršot smēriņu un, ja nepieciešams, pievienot vēl nedaudz citrona sulas.
Piešķiram formu un pasniedzam galdā
Paņemiet pārtikas plēvi. Sīki sakapājiet saišķīti svaigu pētersīļu vai diļļu un daļu garšaugu ar kaudzīti uzberiet uz plēves.
Virsū liekat siļķu smēriņu un izveidojiet “desiņu”. Apviļājiet to atlikušajos garšaugos, līdz tā skaisti aplīp no visām pusēm.
Cieši ietiniet “desiņu” pārtikas plēvē un atdzesējiet ledusskapī vismaz uz pusstundu, lai smēriņš labi sastingtu un saglabātu formu.
Pirms pasniegšanas ļaujam tam pastāvēt istabas temperatūrā 5–7 minūtes. Uzklājet uz svaigas bagetes, kraukšķīgiem grauzdiņiem vai iecienītākajiem krekeriem. Šī uzkoda nekad nepaliek nepamanīta – pazūd no galda viens un divi!
Ja jums noderēja šī recepte, atzīmējiet rakstu ar “patīk” un dalieties ar draugiem. Būsim gandarīti arī par jūsu komentāriem, īpaši, ja esat zivju ēdienu cienītājs!









